Kinderdagverblijf

 

Peutergroep "Hompeltje"

Uw peuter van 2 tot en met 4 jaar is van harte welkom bij ‘Hompeltje’.

Hier kan uw kind vier ochtenden per week terecht van 8:30 tot 12:30 uur in de maandag/donderdag en/of dinsdag/vrijdag groep.

We openen de dag samen in de kring.

Kabouter Hompeltje wordt wakker gemaakt en wenst de kinderen een fijne ochtend. Daarna gaan we koken in het keukentje, poppen verzorgen, met de treinbaan en auto’s spelen en samen boekjes lezen. We kneden het deeg en bakken er lekkere broodjes van. Daarna eten we fruit en drinken we sap. Nog even lekker buiten spelen en daarna leggen we Kabouter Hompeltje in bed en sluiten we de dag af met een lied.

Wij vinden het belangrijk dat uw kind de ruimte krijgt om te worden wie hij/zij is. Daarbij speelt het steeds terugkerende ritme van de dag, de seizoenen en de jaarfeesten een belangrijke rol. Dit geeft uw kind houvast en een gevoel van zekerheid.

 

0-4 jaargroep "Hazeltje"

Uw jonge kind van 0 tot en met 4 jaar is van harte welkom bij ‘Hazeltje’.

Hier kan uw kind vijf dagen per week terecht van 7:30 tot 18:00 uur.

Bij de baby’s volgen wij het ritme van het individuele kind. Het ritme dat de baby van thuis meeneemt, zoals eten, slapen en waar het in de ontwikkeling aan toe is.

De peuters volgen een vast ritme van vrij spel, zingen, broodbakken en luisteren naar verhalen. De kinderen krijgen rust en ritme.

Om uw kind rust te geven is er bij de inrichting gekozen voor zachte kleuren en natuurlijke materialen, zoals hout, steen, wol en katoen.

Het is een warme en sfeervolle omgeving. De speelhuisjes, het speelgoed en de materialen zijn uitnodigend en uitdagend. Wij vinden het belangrijk dat uw kind een plek heeft waar het zich geborgen en thuis voelt en waar bovenal oog is voor de eigenheid van uw kind.

Scroll naar boven