Lentefeest

Per ongeluk is vanuit de oude gewoonte binnen de agendavermeldingen vande Peellandkoerier nog ergens “ Palmpaasoptocht” verschenen, maar dat isnog vanuit eerdere tijden per ongeluk blijven staan . Die term dient vervangen te worden door Begin Lentefeest. Dat Lentefeest duurt vanaf de datum die bekend staat als Palmpasen(vrijdags) tot de laatste schooldag(donderdags) voor de meivakantie, een week later.

Als voorbeeld de uitwerking van het Lentefeest bij de kleuters:
Met de kleuterbouw is verder voortgeborduurd op de weg die we als team
vorig jaar ingeslagen zijn: de start van het vernieuwde Lentefeest zonder de
vroegere palmpaasoptocht met versierde stokken. We vonden het voor de
klas en de kinderen erg fijn dat er niet twee momenten vlak achter elkaar waren die ‘feest spanning oproepen’.
De essentie van het Lentefeest maken we dit jaar beleefbaar door met onze kleuters een lente tuintje van tuinkers en versierde takken te maken. De takken versieren we met crêpepapieren blaadjes, bloesem, slingertjes en in het tuintje kan een lentetafereel groeien met een vogelnestje, een kuikentje of haasje. In de klas hangen lentetakken of kransen met getekende/geschilderde eitjes. Natuurlijk worden er ook paashaasjes of broodhaantjes gebakken. Zo werken we toe naar het hoogtepunt van het Lentefeest.

De kinderen van groep 3, 4 en 5 versieren een vernieuwde Lentestok in de klas. De leerkracht spreekt met de kinderen apart af, via de mail, wanneer ze wat moeten meenemen.
Waar leerkrachten dat wensen, worden broodhaantjes zelf door de kinderen op school gebakken.

Share This
Scroll naar boven